Yritystarina

Panimo, joka tekee niin kuin osaa.

Päätimme perustaa panimon Orimattilaan, koska halusimme. Eipä se taida sen kummempi syntytarina olla. Antilla oli entisen Hopeakuusen rakennus hankittuna Tonilta: ”Ehkä vähän turhan iso”, Antin perustaman rakennusyrityksen Viking Solutionsin toimistoksi, kertoo Antti.

Harri on tehnyt omaa olutta kotonaan ja esittelee sitä kalastusaiheisella Youtube-kanavallaan, jota on tehnyt vuoden verran Mikon kanssa. Antti kyselee Harrilta, että mitäs jos tehtäis olutta täällä Orimattilassa. Harrin mielestä hyvä idea. Mikko on myös kiinnostunut lähtemään mukaan. Antti innostuu ja Pauliina tietää mihin se johtaa: Parempi lähteä mukaan jo nyt kun Antin perään pitää katsoa joka tapauksessa.

Aikaa kuluu ja kokoonpano vaihtelee. Orimattilan Panimo Oy perustetaan aivan vuoden 2020 lopussa, jotta saadaan perustamisvuodeksi surullisenkuuluisa, mutta symmetrinen kaks-nolla-kaks-nolla. Ravintola Tehtaan Kari ja Katariina ovat innoissaan uudesta liiketoiminnasta joka pieneen maalaiskaupunkiin olisi mahdollisesti tulossa ja lähtevät mukaan. Ainakin yksi paikka ottaa panimon tuotetta myyntiin! Varo vaan Kari mitä lupailet. Kaljaa on pantu pienellä 70l Grainfatherilla vasta muutama erä ja vaikka tuotosten laatu hieman vaihtelee, päätetään, että kyllä tästä jotain voi tulla.

Pommihenkka kuulee panimoajatuksesta ja ideat rupeavat virtaamaan. Ajatuksiin tulee panimoravintolan avaaminen, kesäterassi, olutfestarit! Henkka on mukana. Eiku toteuttamaan…viranomaisten kanssa toimiminen, lupien hakeminen ja järjestelmällisyys vaatii oikeanlaisen luonteen. Veera lähtee mukaan matkalle, onhan hänellä tähän taustat ja koulutus.

Kokoonpano ottaa vielä yhden mutkan matkaan. Alusta asti mukana ollut Lauri ei uuden työtehtävän takia ehdi panostamaan panimon perustamiseen ja joutuu jättäytymään pois. Onneksi saadaan Helsingistä mukaan Terhi, joka on jo vuosien ajan harrastanut oluen panemista ja tuo ryhmään mukaan näkemystä ja osaamista itse oluen valmistukseen.

Nyt ollaan tässä! Harrista on matkalla tullut Kalja-Harri, Antista Uretaani-Antti. Muut vielä odottavat kohtaloaan. Nimiehdotuksia on tottakai jo heitelty, mutta ensi-iltoja odotellaan.

Olet lämpimästi tervetullut seuraamaan mihin tarina johtaa. Nyt sitä on helppo seurata videoiden ja kuvien muodossa eri kanavissa. Ota kanavat seurantaan ja tykkää, jos tykkäät.

Seuraa meitä